Wat leer je allemaal in de training ‘Ik leer leren’ ?

 • Lukt het uw kind maar niet om zich te concentreren op school ?
 • Is huiswerk maken een drama ?
 • Blokkeert uw kind bij het maken van een toets ?
 • Vindt uw kind het lastig om zelfstandig een planning te maken ?

Wellicht kan de  training ‘Ik leer leren’ helpen.

Schriften Ik Leer Leren

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 thema’s en geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. De nadruk ligt niet op de inhoud, maar op HOE leer ik het makkelijkste…? In 3 dagdelen van ieder 2,5 uur gaan we aan de slag met plannen en organiseren, faalangst, concentratie, motivatie, en ontdekken we jouw persoonlijke leerstijl. Misschien leer je wel het makkelijkste door te zien, of door te horen, of misschien wel door te doen? Leuker en efficiënter leren, het kan!­­

De training ‘Ik leer leren’ is vooral een ‘doe-training’ die jongeren helpt op een leuke manier betere resultaten te behalen!

Door de training krijgt uw kind grip op het huiswerk en gaat het leren handiger en sneller zodat er meer tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeft u als ouder dan minder te controleren en te pushen wat de sfeer in huis beslist ten goede komt!!

Wat leer je in deze training ?

 • Hoe kan je het beste leer-, maak- en rekenwerk aanpakken.
 • Hoe plan en organiseer je je huiswerk, sportactiviteiten en vrije tijd.
 • Leren omgaan met prioriteiten en tijd.
 • Hoe kan je omgaan met stress en spanning.
 • Als je een toets wat minder gemaakt hebt, hoe kan het de volgende keer beter/anders.
 • Wat kan je doen om je beter te concentreren in de les.

We behandelen verschillende thema’s:

 • Manieren van leren; Je ontdekt je kwaliteiten, leervoorkeuren en je eigen manier van leren. En we maken kennis met veel leermanieren. Welke leermanier pas je toe bij welk vak?
 • Faalangst en concentratie; hoe ga je om met faalangst en hoe kan je je  motivatie verbeteren. Via educatieve spellen ontdekken de leerlingen dat ze best goed kunnen concentreren. Wat kan je doen en hoe houdt je dat vast ?
 • Plannen en organiseren; je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk makkelijk kunt organiseren.
 • Ontdekken van leerstijlen; je leert op een slimme manier je hersens gebruiken voor het onthouden van lesstof.

Groepstrainingen en individuele trainingen + tarieven

Groepstraining: de training ‘Ik leer leren’ wordt gegeven in groepjes van circa 6  kinderen. Het voordeel van een groepstraining is dat kinderen van elkaar kunnen leren. De training vindt plaats op zaterdag in de trainingsruimte van Praktijk Psyworks, Matanciastraat 1, Willemstad (hoek Tamanacostraat en Matanciastraat 1).

Aan het eind van de 3e les is er een ouder-uitleg. Wat hebben we gedaan en hoe kunt u het thuis blijvend stimuleren.

De nieuwe groeps-training start op zaterdagmorgen 20 november 2021. De trainingsdata zijn 20, 27 november en 11 december 2021. 

Individuele training: is een groepstraining niets voor je kind, of heeft je kind persoonlijke aandacht nodig, dan kan deze training ook individueel gevolgd worden. Deze individuele training is ideaal voor leerlingen uit het 2e of 3e jaar voortgezet onderwijs. We gaan specifiek in op datgene dat u aangeeft. De training kan plaatsvinden in de Matanciastraat of bij u thuis.

Soms heeft uw kind niet de hele training nodig maar een specifiek onderdeel. We kunnen dan bijvoorbeeld de workshop Plannen & Organiseren aanbieden in 1,5 uur. Ook de workshop Leerstijl met Leermanieren behoort tot de mogelijkheden.

Leerling Curacao

Meer weten over onze tarieven?

Duur van de training

De groepstraining ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 thema’s.  Deze thema’s van de training worden behandeld in 3 dagdelen van ieder 2,5 uur.

De individuele training is maatwerk en zal in ieder geval 2 á 2,5 uur zijn.

Een  werkboek en/of werkbladen ondersteunen de trainingen. Deze werkbladen staan vol met oefeningen, testen, tips en weetjes om slimmer te leren.

Wat is het verschil met huiswerkbegeleiding?

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de training ‘Ik leer leren’ kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat ‘Ik leer leren‘ over HOE te leren. Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren.

Sinds 2013 wordt de training ‘Ik leer leren’ in Nederland en België gegeven en het werkt! De training ‘Ik leer leren’ is ontwikkeld door Centrum Tea Adema. De training ‘Ik leer leren’ mag alleen door gecertificeerde trainers gegeven worden. Zie voor meer informatie www.ikleerleren.nl

Trainer

Nanny Scholten is gecertificeerd trainer
‘Ik leer leren’.

Ik Leer Leren certificaat