Voor wie is de training ‘Ik Leer Leren’ geschikt?

Leerlingen groep 7/8 van de basisschool

De overstap van basis- naar middelbare school is groot. Door het volgen van de training ‘Ik leer leren’ zal deze overgang makkelijker gaan omdat kinderen tijdens deze training leren HOE te leren en om te gaan met de vele veranderingen. De training ‘Ik leer leren’ is uitermate geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf groep 7 en 8 zodat zij vol vertrouwen en met kennis van belangrijke vaardigheden naar de brugklas gaan.

Brugklassers

Als brugklastraining is de training ‘Ik leer leren’ een aanrader.  Met de trainingen gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school. Van de kennis en vaardigheden die ze tijdens de training ‘Ik leer leren’ opdoen, hebben ze hun hele schoolcarrière plezier.

Voortgezet onderwijs/VSBO/2e leerjaar Havo/maar ook oudere jaars kunnen meedoen.

Jongeren op het VSBO zijn geweldige kinderen maar vaak geen studiebollen, en moeten vaak veel moeite doen voor het leren. De training ‘Ik leer leren’ kan ze vaak net dié vaardigheden bijbrengen waardoor het allemaal wat makkelijker gaat; extra aandacht voor plannen & organiseren, motivatie en concentratie.

Er zijn ook jongeren die in het 2e, 3e, 4e of 5e leerjaar vastlopen omdat ze de basisschool op hun sloffen doorliepen, nooit veel hebben hoeven doen, en nu ineens aan ‘de bak’ moeten.  Als jongeren vastlopen op de middelbare school, wordt het er thuis niet gezelliger op. In principe kunnen deze jongeren goed leren maar de aanpak HOE te leren kan ze net een stuk verder op weg helpen om vol vertrouwen hun schoolperiode af te ronden.

Bekijk het Ik Leer Leren filmpje

Reacties van ouders en kinderen

Het goed plannen van huiswerk schept zoveel rust in huis.

Moeder zoon van 12 jaar

Fijn om te weten hoe ik de lesstof het beste kan onthouden.

Jongen 13 jaar

Niet alleen op het leren heeft de training invloed gehad, maar ik merk dat onze zoon zich verantwoordelijker is gaan voelen.

Vader zoon in de brugklas

Het was nieuwe stof en de afwisselingen met oefeningen vond ik leuk.

Jongen 11 jaar

Hé, het werkt echt, als ik de lesstof hardop lees, onthoud ik het veel beter !

Meisje 12 jaar

Ze heeft met plezier de training bij je gevolgd. Hopelijk heeft ze er wat baat bij. In ieder geval begint ze met het maken van haar huiswerk al zelf J.

Ouder dochter groep 8