Workshop ‘Leren reageren en communiceren voor pubers’

Herkent u het? Pubers die thuis een grote mond geven, maar bij vrienden over zich heen laten lopen en ruzie maken met leerkrachten. Vindt je puber het lastig om voor zichzelf op te komen? Communicatie is iets wat pubers nog moeten leren en finetunen. Daarbij is het belangrijk dat ze leren wat hun houding, taal en gedrag is in verschillende situaties…… én welke opties er óók zijn om te reageren (en je zin te krijgen). Ze gaan beseffen dat ‘handiger’ communiceren iets kan ‘opleveren’.

Tijdens deze workshop werk ik o.a. met het weerbaarheidsspel, dat pubers leert weerbaar, assertief maar ook ‘elegant/handig’ te zijn.

We oefenen dus met verschillende situaties; thuis, school, met vrienden.  Het meest belangrijke van deze oefeningen is dat pubers beseffen dat ze in iedere situatie een keuze hebben voor hun gedrag en dat iedere keuze ook consequenties heeft.

Wat leert de puber in de workshop?

  • Hoe kan je rustig en weloverwogen je eigen mening zeggen.
  • Hoe kan je zonder agressie, gescheld, lawaai toch voor elkaar krijgen wat je graag wil.
  • Hoe kan je op een elegante manier conflicten met ouders en leerkrachten oplossen.
  • Door middel van kaarten met vragen over alledaagse situaties; thuis, op school, sportclub, op visite, met vrienden of onbekenden, komt de puber erachter dat er vele manieren zijn om je zin te krijgen of om de sfeer goed te houden.
  • De puber leert dat hij/zij kan kiezen in conflictsituaties en dat er meerdere manieren zijn om op een plezierige manier met elkaar om te gaan zonder dat je zelf tekort komt. De puber beseft dat hij zelf een keuze kan maken.
Praatwolk met tekst 'Sali pa bo me'

Voor wie en wanneer?

  • Voor pubers; in groepjes met 2 of 3 kinderen/pubers.

De workshop duurt gemiddeld 1,5 á 2 uur en wordt het hele jaar door gegeven.

Prijs: Nafl. 90,00  incl. OB. per persoon (groepjes van 2 of 3 pubers/leerlingen).

Indien u uw kind voor een individuele sessie wil opgeven, kan dit ook.

Hiervoor is de prijs  Nafl. 110,00  incl. OB. per persoon ( 1 uur kwartier/ 1,5 uur)

Weerbaarheidsboek

Reacties

Dus…. zoals ik op school de docent eerst een compliment, ofzo geef, voordat ik zorg dat ik mijn zin krijg… zo kan ik dat thuis ook doen, toch?

Dat ga ik vanavond direct uitproberen!
Meisje 13 jaar